ICA Matkasse: Krämig rödkålsslaw och köttfärslimpa
Hej!
Nu är vi inne på tredje dagen av ICAs familjekasse, och kvällens recept blev en otroligt god rödkålsslaw, köttfärslimpa och kokt potatis. Just köttfärslimpa och kokt potatis lät som ett väldigt gammeldags recept och inte speciellt spännande. Men vi blev positivt överraskade, rödkålsslawn piggade upp och köttfärslimpan smälte i munnen. Kul att få prova något "nytt" som vi nog inte skulle lagat annars, särskilt när det smakade så bra!

Här är kvällens ingredienser. Gräslök, rödkål, morot, nötfärs, potatis, creme fraiche, japansk soja, dijonsenap och ingefära bland annat!

Rödkålsslawn var först ut. Hur vacker är inte den här rödkålen?

Det räddade den dock inte från att strimlas med osthyvel.

Även moroten revs grovt...

...och allt blandades med riven ingefära och citronsaft!

I med dijonsenap...

...lite socker...

...japansk soja...

...samt creme fraiche. Sedan blandades allt ihop. Tyvärr blev inte resultatet så bildskönt :/ Men gott!

Sedan var det dags att koka potatis. Köttfärsen blandade vi med ströbröd, soja, mjölk, salt och peppar och formade till två limpor. Skjuts in i ugnen i cirka 20 minuter på 225 grader. Hela receptet hittar ni här!

Dekorera allt med gräslök och fina blommor.

Voíla, middagen är serverad!